15 Mart 2015 Pazar

AĞAÇ KAMPANYASI HAKKINDA HİKAYE YAZI

AĞAÇ KAMPANYASI

Türkçe ödevimiz için hazırladığım hikayemi sizinle paylaşmak istedim.

                                         



 Aşağıda verilen unsurlardan istediklerinizi kullanarak bir hikaye yazınız.

    YER                ZAMAN          KAHRAMANLAR                      OLAY

- Orman             - Kış                  - Ormandaki hayvanlar               - Sel baskını
- Park                - Yaz                  - Köylüler                                   - Ağaç dikme kampanyası
- Köy                                           - Çocuklar                                  - Yangın

AĞAÇ DİKME KAMPANYASI

                 Parkta oynayan çocukları gören büyükler sanki kendi oynamış gibi kendi çocukluklarını düşünüyorlardı. Yazın mis gibi bir hava parkta oynayan cıvıl cıvıl çocuklar. Parkta neşe içinde oynayan Sevinç ağaçların arasında duran yazıyı gördü. Konusu ağaç dikme kampanyasıydı. Bütün arkadaşlarına gösterdi.
'' Arkadaşlar görüyorsunuz çevremizde çok az ağaç var bu kampanyaya katılalım'' dedi. Ertesi gün için listedekileri hazırlayıp buluşma kararı aldılar. Listede -Su, -Fidan, -Kürek yazıyordu.

                Ertesi gün arkadaşlar malzemelerle geldiler. Herkes neşe içinde kazdı, ekti, suladı. Fidanların üzerine herkes ismini yazan kartları astı.

               Her hafta toplaşıp fidanları suladılar. Bir yıl sonra fidanlar ağaç olmuşlardı. Herkes kendine ait ağacın olmasından çok mutluydu. 

3 yorum:

  1. Hikayene isim koymayı unutma Ayşe :)

    YanıtlaSil
  2. En başında yazmıştım ama tekrar hatırlattığınız için teşekkür ederim öğretmenim. Annem sizin öğretmen olduğunuzdan bahsetti.

    YanıtlaSil
  3. Harika bir uygulama cnm. kesinlikle ağaca önem verip hepimiz bir fidan dikmeliyiz peygamberimiz bir hadisinde kıyamet olacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz demiş , benim kızım orman mühendisi ondan doğayla ilgili bilmediklerimi duyuyor ve öğreniyorum mesela ormandaki kücücük serçe kuşlarını avlamak evde kafeste beslemek yasak belki ilgini çeker diye yazdım balım :) tatlı yanaklarından öpüyor hayatta hep başarılar diliyorum yolun , bahtın açık olsun.

    YanıtlaSil